Historie

Postduiven vereniging Nooit Gedacht is opgericht in 1948 door de heren van Campen en Nieuwenhuizen en zit nu tot op heden in het eigen clubgebouw aan de Anna van Saksenstraat in Sprang-Capelle.

P.V.Nooit Gedacht is begonnen in een oude bakkerij bij van Rozenbrand waar de duiven werden ingemand in een aparte ruimte. Dit gebeurde aan de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel en heeft daarna onder andere gebivakkeerd in de toenmalige cafe’s Van Tilborgh en ’t Bruggetje in Sprang-Capelle.

 P.V.Nooit Gedacht was in het begin de enige zaterdagsvliegersvereniging in de wijde omtrek die hun duiven alleen op zaterdag lieten vliegen.

De oorsprong is ontstaan in Kaatsheuvel waar twee duivenliefhebbers in 1948 hun eigen club wilde oprichten, omdat ze om principiéle redenen tegen zondagsvluchten waren.

De leden verhuisden al snel na de oprichting rond 1950 naar Sprang-Capels grondgebied. P.V.Nooit Gedacht is daar twintig jaar thuis geweest bij café Van Tilborgh.

Via een noodschool kwamen ze in 1985 terecht  in het huidige clubgebouw aan de Anna van Saksenstraat in de wijk Vrijhoeve.

Dit clubgebouw is met behulp van aannemersbedrijf Spuijbroek uit Waalwijk door de leden zelf gebouwd en gefinancierd.

In het begin had men nooit gedacht dat de club het zou overleven, maar doordat er veel liefhebbers uit Sprang-Capelle lid werden en met behulp van twee leden van de zondagsvliegersvereniging De Luchtvaart, die voor de benodigde spullen zorgde heeft de club het uiteindelijk gered.

Intussen heeft de club al zijn 60 jarig jubileum mogen vieren.Al met al is de vereniging door de jaren heen in leden aantal afgenomen. Hopen we toch dat er in de toekomst  nog nieuwe leden en vooral jeugdleden bij mogen komen.